KÖZ DOMATES ÇORBASI
ÜLKER İÇİM' in davetiyle Mutfak Sanatları Akademisindeki etkinlikte şefler eşliğinde yaptığımız nefis bir Köz Domates çorbası. Daha önce denemeyenlere tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 kg domates
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı meksika biberi veya kırmızı acı biber
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
500 ml tavuk suyu
100 gr krema
zeytinyağı
tuz- karabiber
YAPILIŞI:
İlk iş olarak domatesleri güzelce yıkayalım ve ortadan ikiye bölelim fırın tepsisine dizelim Üzerlerine yeteri kadar zeytinyağ gezdirip tuz ve karabiberle tatlandıralım.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında közleyelim.
Bir tencereye 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı alalım,ince kıyım doğranmış soğan , sarımsak ve biberi hafif pembeleşene değin soteleyelim. Közlenen domatesleri ekleyelim ve birlikte kavurmaya devam edelim.Kavrulduktan sonra tencerede blendırdan geçirelim. Şekeri , tavuk suyunu ve kremayı ekleyelim.Bir taşım kaynatalım. Çorbamızı tel süzgeçten geçirelim.Tekrar tencereye alalım,tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alana değin pişirelim. Kıvamı koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEK ( Bruschetta )
Sabah kahvaltılarında ve çorbaların yanında hoş bir tarif. Bayat ekmekleri değerlendirmek için ayrıca ideal bir tarif. . ÜLKER İÇİM' e TEŞEKKÜRLER :)
MALZEMELER:
6- 8 dilim ekmek dilimi
100 gram Ülker İçim taze peynir
2 dal kekik
2 dal biberiye
2 diş sarımsak
50 gr kurutulmuş domates
tuz
karabiber
zeytin yağ
YAPILIŞI:
Ekmekleri fırın kabına alalım ve üzerilerine yeteri kadar zeytin yağ gezdirip,tuz ve karabiberler y-tatlandıralım. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında ekmekleri alt- üst yaparak kızartalım.
kekik, biberiye ,sarımsak ve sıcak suda bekletilmiş kurutulmuş domatesleri ince kıyım doğrayalım. peynir ile güzelce karıştıralım. Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına alalım ve üzerlerine yeteri kadar peynirli karışımımızdan sürelim AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment