Thursday, August 8, 2013

KÖZ DOMATES ÇORBASI





koz domates corbasi 1


KÖZ DOMATES ÇORBASI

ÜLKER İÇİM' in davetiyle Mutfak Sanatları Akademisindeki etkinlikte şefler eşliğinde yaptığımız nefis bir  Köz Domates çorbası. Daha önce denemeyenlere  tavsiye ederim.



MALZEMELER:

1 kg domates

3 diş sarımsak

1 adet kırmızı meksika biberi  veya kırmızı acı biber

1 küçük soğan

1 tatlı kaşığı toz şeker

500 ml tavuk suyu

100 gr krema

zeytinyağı

tuz- karabiber

YAPILIŞI:

İlk iş olarak domatesleri güzelce yıkayalım ve ortadan ikiye bölelim fırın tepsisine dizelim Üzerlerine yeteri kadar zeytinyağ gezdirip tuz ve karabiberle tatlandıralım.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında közleyelim.

Bir tencereye 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı alalım,ince kıyım doğranmış soğan , sarımsak ve biberi hafif pembeleşene değin soteleyelim. Közlenen domatesleri ekleyelim ve birlikte kavurmaya devam edelim.Kavrulduktan sonra tencerede blendırdan geçirelim. Şekeri , tavuk suyunu ve kremayı ekleyelim.Bir taşım kaynatalım. Çorbamızı tel süzgeçten geçirelim.Tekrar  tencereye alalım,tuz ve karabiberi  ekleyip kıvam alana değin pişirelim. Kıvamı koyu olursa  sıcak su ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN

PEYNİRLİ KIZARMIŞ EKMEK  ( Bruschetta )

 Sabah kahvaltılarında  ve çorbaların yanında hoş bir tarif. Bayat  ekmekleri değerlendirmek için ayrıca ideal bir tarif. . ÜLKER İÇİM' e TEŞEKKÜRLER :)

MALZEMELER:

 6- 8 dilim ekmek dilimi

 100 gram Ülker İçim taze peynir

 2 dal kekik

 2 dal biberiye

 2 diş sarımsak

 50 gr kurutulmuş domates

 tuz

 karabiber

 zeytin yağ

 YAPILIŞI:

Ekmekleri fırın kabına alalım ve üzerilerine yeteri kadar zeytin yağ gezdirip,tuz ve karabiberler y-tatlandıralım. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında ekmekleri alt- üst yaparak kızartalım.

kekik, biberiye ,sarımsak ve  sıcak suda bekletilmiş  kurutulmuş domatesleri ince kıyım doğrayalım. peynir ile güzelce karıştıralım. Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına alalım ve üzerlerine yeteri kadar peynirli karışımımızdan sürelim AFİYET OLSUN



No comments:

Post a Comment