Sunday, August 11, 2013

KÖZ BİBERLİ ve FESLEĞENLİ DOMATES ÇORBASI


koz biberli ve fesle enli domates corbasi 1

Hayırlı cumalar olsun.

Haftanın finalini nefis bir domates çorbası ile yapalım.

Her zaman olduğu gibi bu tarifte de bir çok değişiklik yaptım ve orijinalinden biraz farklı oldu. Denemeniz dileğiyle…

Malzemeler:

2 adet kırmızı kaypa biberi

4-5 adet domates

1 adet havuç

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı salça

5 su bardağı su

1 adet tavuk bulyon veya 1 bardak tavuk suyu

Tuz, karabiber, zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze de kullanılabilir)

Yapılışı:


1- Kuru soğan ve havucu küp küp doğradıktan sonra zeytinyağın da kavurun.

2- Renkleri dönen soğan ve havucun üstüne unu ekleyip hafif kavurun ve ince doğradığınız közlenmiş biberleri, küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyin

3- Tencereyi biraz karıştırdıktan sonra üzerine suyu,bulyonu, kuru fesleğeni ilave edip çorbayı kaynamaya bırakıyoruz.

4- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte 15 20 dk. Kaynatıyoruz.

5- Çorbayı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz.

6- Servis ederken üzerine kaşar rendesi veya kıtır ekmek koyabilirsiniz. Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment