Monday, August 12, 2013

Kesme Çorbası Tarifi




değişik kesme çorbası, kesme çorbası, tarifi, Çorba Tarifleri,


{[['kesme corbasi tarifi 1']]}





Malzemeler:






  • 250gram yeşil mercimek





  • 1 kaştk salça





  • kırmızı biber





  • tuz





  • 2 baş soğan





  • yufkalık hamur







Kesme Çorbası Tarifi:

Ayıklanan yeşil mercimek tencere içerisinde suyla kaynatılır.Ayrı bir yerde çorbanın hamuru açılır. Hamur bir yufkalık kaçar imalıdır. Un bir miktar su ile yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurulmalıdır. Sonra orta kalınlıkta açılır. Fazla ince olmamalıdır. Açıldıktan sonra üç parmak kalınlığında şeritler halinde boydan boya kesilir. Bu parçalar üst üste koyularak erişte bile yeniden kesilir. Birbirinden ayrılması için unlanır ve kaynamakta olan mercimeklerin içerisine atılır. Ayrı bir yerde küçük küçük doğranmış soğan, salça ve kırmızı biber, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur. Kaynayan mercimeğin içine boşaltılır. On dakika daha pişiridikten sonra ateşten indirilir. İsteğe bağlı olarak üzerine dereotu, maydanoz, ya da nane konulabilir.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun

Kaynak:Damak.Net




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment