Wednesday, August 7, 2013

İŞKEMBE ÇORBASI



iskembe corbasi 1


1/2 kg temizlenmiş işkembe

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 lt su

tuz,karabiber

sarımsak,sirke

kızdırılmış tereyağı,pul biber

Temizlenip yıkanmış, küçük parçalara ayrılmış işkembe düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlanır.Ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un kavrulur.Süzülen işkembe suyundan kepçe yardımıyla azar azar eklenerek (unun topaklanmaması için) hızlıca çırpılır.Tüm su eklendikten sonra işkembe parçaları eklenir.10-15 dakika kaynatılır.Kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber üzerine gezdirilir.İsteğe göre çorbayı servis edilirken yanında dövülmüş sarımsak ve sirke sosu ile ikram edilir.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment