Monday, August 12, 2013

İşkembe Çorbası



Merhaba yepyeni güneşli bir günden selamlar olsun herkeslere :)


Sevgili Neyran bildiğiniz gibi "Çorbalarımız Etkinliği" düzenledi,bende vakit kaybetmeden kendisine tarif göndermek istiyorum,,,,ilk olarak hem yapmayı hem içmeyi çok sevdiğim işkembe çorbasıyla başlıyorum...Önceden yapmasını bilmiyordum ama sonra öğrendim çokta güzel yaparım söylemesi ayıp en az eşim kadar güzel yapabiliyorum :) Neyse fazla derine girmeye gerek yok,ben tarifime geçeyim....










iskembe corbasi 1


İşkembemiz gayet temiz şüpheniz olmasın güvendiğimiz islami usullere göre kesilmiş hayvanın işkembesidir,,,bende onu geceden suya bastırıyorum,zaten tertemiz ama olsun bir gece durunca daha iyi oluyor akça pamuk gibin :) sonra yıkayıp haşlıyorum eğer kemik varsa evinizde kemikle birlikte haşlarsanız daha bir vitaminli olur,,,sonra haşlanmış olan işkembemizi minik minik doğrayıp (size bir tiyo vereyim soğuk olunca hatta dondurucudan çıkıp az buzlu olunca doğraması daha kolay oluyor ) Benim resimdeki dondurucudan çıkardığım işkembeydi haşlayıp bir pişirimlik şekilde bölüp koyuyorum dolaba,pişireceğim zaman çıkarıp doğruyorum,sonra et suyu yada kemik suyuyla kaynatıyorum (ilk haşlarken olan suyunuda kullanabilirsiniz içine ilaveten vitamini kaçmasın)


Neyse biraz kaynattıktan sonra zaten haşlanıktı diğer tarafta çorbanızın miktarına göre 2 yumurta,1 kase yoğurt,3-4 kaşık un iyice çırpılıp accuk çorbamızın suyundanda ilave edip karıştırılıp çorbamıza karıştıra karıştıra azar azar ilave edilir çırpma teliyle güzelce çorbamız karıştırılmaya devam edilir...


içine 4/1 margarin katıp,15-20 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra altı kapatılır...


hemencecik sarımsak tuz ile dövüp sirkeyle karıştırıp çorbamıza ilave edilir,isterseniz çorbayı servis ederkende yanına verebilirsiniz sarımsaklı sirkeli karışımdan...Üzerine pul biber ve kekik serpince işkembe çorbamız içmeye hazırdır,,,ellerime sağlık,,,


AFİYET OLSUNNN !


iskembe corbasi 2



No comments:

Post a Comment