Monday, August 12, 2013

HIRİSİ (KEŞKEK ÇORBASI) TARSUS USULÜ






Malzeme:


1 kg.kemikli koyun eti


300 gr dövme buğday

100 gr nohut

6 su bardağı su

100 gr tereyağ

Tuz, kimyon, karabiber





Buğday ve nohut akşamdan yıkanıp bol su ile ıslatılır. et tencereye konur. Nohut ve buğday süzülür ve etlere ilave edilir üzerine 6 su bardağı su konur tuz, kimyon ve karabiber eklenir. Ahşap kaşık ya da spatula ile sürekli karıştırmak suretiyle biribiriyle özleşene kadar pişirilir. Etten ayrılan kemikler alınmalıdır. Yaklaşık 1-1.5 saat kadar karıştırarak pişirdikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağ ve kimyon ile servis yapılır.


Tarsus'ta kazanlarda pişen Hırisinin üzerine önceden küp şeklinde doğranarak kavrulan kuyrukyağı ilave edilerek servis yapılır. Çok lezzetli ve kalorisi oldukça yüksek bir yemektir.



No comments:

Post a Comment