MALZEMELER:
1 adet havuç
1 çay bardağı arpa şehriye
2-3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
1 litre su
YAPILIŞI:
Havuçları yıkayıp,üzerlerinikazıyalı m ve bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda rendelenmiş havuçları soteleyelim.Suyu ekleyelim, havuçlar rengini suya verince arpa şehriyeyi ilace edelim Diğer taraftan un, yoğurtu güzelce çırpalım,pütürsüz olması için az suyla çırpalım.Baharatları yoğurtlu malzemeye katalım.Kaynayan çorbamızdan bir kepçe yoğurtlu karışıma döküp ılıştıralım ve yoğurtlu malzemeyi yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim. 1-2 taşım kaynattıktan sonra tuzu ekleyip.ocaktan alalım. Sıcak servis yapalım.AFİYET OLSUN
NOT:Tarifi için Mine Bıçakçı'ya teşekkür ederiz.
No comments:
Post a Comment