Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Temmuz ayında olmamıza rağmen ceketle dolaşır olduk...Akşamları üşüyoruz resmen,geceleri rafa kalkan yün yorganlar geri çıktı,yağmur,rüzgar derken mevsim değişti...Ramazanda büyük ihtimal ile sıcaklar yakacak...Samsunda sel felaketinde ölen çocuklara çok üzüldüm,rabbim rahmet eylesin...Acılı ana babalarına sabır versin...Berat gecesine erişemeden melek gibi uçup gittiler...Resimde görmüş olduğunuz o enfes tabak gelinciğim tarafından hazırlandı...Ellerine sağlık,nefisti...
Yeşil Bursaya Hünkar Köşkünden bakış...Sürenin kısıtlı olmasından dolayı birçok şeyi bir araya sıkıştırmaya çalıştık...Doyamadım Bursaya...Özellikle canım kuzim dayı kızı Handana...Onlara son akşam uğrayabildik...
Soğuk çorba memleketimizin İlçesi Kemaha ait...Bursalı gelinimiz öğrenmiş ve Kemahlılardan daha güzel pişirmiş...Pratik tarifini bende ondan aldım....Düdüklü tencerede haşlanan buğday (bizim yörede adı gendime) soğutulduktan sonra karıştırma kabına alınıp üzerine ayran ve tuz dökülerek özdeşleştirilip servis kaselerine alınır ve yemeklerin yanında afiyetle yenir...Annem haşladıktan sonra ayranını ekleyip saatlerce karıştırarak kaynama seviyesine geldiğinde altını kapatıp soğuturdu...Bu tarif çok daha pratik ve kalan buğdayları dipfirize atarak istenildiğinde kullanılmak üzere çıkarılabilir...
* Ben aynı şekilde hazırlayıp içerisine taze doğranmış dere otu,maydanoz,nane ile servis yapmayı planlıyorum....
Sevgi ve muhabbet ile....
No comments:
Post a Comment