Tuesday, August 20, 2013

EZOGELİN ÇORBASI






ezogelin corbasi 1


ezogelin corbasi 2
Dışarıda yediğimiz ezogelin çorbası tadına ulaşabilmek için yıllarca aradım. Bu tarifle o tada çok yaklaştığımı düşünüyorum..Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle :)





EZOGELİN ÇORBASI

malzemeler:


  • 1/2 su bardağı mercimek

  • 1 küçük kahve fincanı bulgur(veya yarım çay bardağı)

  • Tuz

  • 1 adet kuru soğan 

  • 1 kaşık un

  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

  • 6 bardak su(varsa et suyu)

  • 1/2 veya 1 adet limon



EZOGELİN ÇORBASI nın yapılışı:



  1. 4-5 bardak suda yıkanmış mercimek ve bulguru tuzunu da ilave edip yumuşayana kadar pişirelim

  2. Minik bir tencerede incecik doğranmış soğanlarımızı pembeleşene kadar soteleyelim

  3. Salçaları ekleyip onları da karıştıralım

  4. Unu ekleyip hızlıca birbirine yedirelim


  5. Soğuk bir bardak suyu ekleyelim ve unun topaklanmasına izin vermeden açalım

  6. Pişmiş olan mercimeklerin üzerine ilave edelim

  7. On dakika daha pişirelim, su oranı az ise ilave edelim ve limonunu sıkıp altını kapatalım

  8. Dilerseniz bu aşamada hafifçe bir blender yapabilirsiniz. Ama fazla değil :)







Afiyet olsun











No comments:

Post a Comment