Saturday, August 10, 2013

EZO GELİN ÇORBASI


ezo gelin corbasi 1


Malzeme:


1 çay bardağı kırmızı mercimek


1 çay bardağı bulgur


1 ad.kuru soğan


2 çorba kaşığı arpa şehriye


2 çorba kaşığı tereyağı


1 çorba kaşığı un


1 çorba kaşığı domates salçası


kırmızı pul biber


kuru nane


tuz


8 su bardağı sıcak su


Bulgur ve mercimek yıkanarak ayrı ayrı haşlanır. Soğan rondodan geçirilir ve tereyağında sotelenir. Un ilave edilir birlikte kavrulur. Sulandırılan salça ilave edilir ve suyunu çektikten sonra birlikte kavrulur. Sıcak su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra şehriye ve tuz eklenir. Şehriye piştikten sonra pişmiş olan bulgur ve mercimek ilave edilir. Birlikte 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber serpilerek sıcak halde servis yapılır.


Afiyet Olsun.


No comments:

Post a Comment