Etli yoğurt çorbası tarifi
MALZEMELER
250 gram kuzu eti Yeteri kadar su 5-6 çorba
kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 1'er çay kaşığı pulbiber ve nane Yeteri kadar tuz
YAPILISI
KUŞBAŞI doğranmış kuzu etini 5 su bardağı suda yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topaklanmadan çırpın. Etin haşlama suyuna sıcak su ekleyip, 5 su bardağı suya tamamlayın. Suyu yavaş yavaş ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyip, 15 dakika pişirin. Et ve tuz ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdirip servis yapın. Bu yazı kişi tarafından okundu.
No comments:
Post a Comment