Monday, August 12, 2013

Etli yoğurt çorbası tarifi


















etli yogurt corbasi tarifi 1


MALZEMELER
250 gram kuzu eti

Yeteri kadar su

5-6 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

1'er çay kaşığı pulbiber ve nane

Yeteri kadar tuz


YAPILISI
KUŞBAŞI doğranmış kuzu etini 5 su bardağı suda yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topaklanmadan çırpın. Etin haşlama suyuna sıcak su ekleyip, 5 su bardağı suya tamamlayın. Suyu yavaş yavaş ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyip, 15 dakika pişirin. Et ve tuz ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdirip servis yapın.


Bu yazı etli yogurt corbasi tarifi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment