Tuesday, August 20, 2013

Esmer Pirinçli Tavuk Çorbası


CLICK FOR ENGLISH

 


esmer pirincli tavuk corbasi 1


Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde çorba soframızda daha çok yer almaya başladı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmayı çok sevmiyorum ve o yüzden de hep arayış içindeyim. Denemeler hiç bitmiyor. Bu tarif de yeni denediğim tariflerden biri. Eşim bu çorbaya bayıldı! Ben de öyle!

Çok lezzetli ve soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak çorbamızın tarifi şöyle...

150gr esmer pirinç (kahverengi pirinç)

50gr kabuksuz badem

120gr soğan (dörde doğranmış)

2 diş sarımsak

70gr kereviz sapı (dörde doğranmış)

100gr havuç (dörde doğranmış)

30gr tereyağı ya da zeytinyağı

300gr tavuk (küp küp doğranmış)

1 litre su

40gr Thermomix tavuk ya da sebze konsantresi

100gr dondurulmuş bezelye

10gr maydanoz yaprağı, ince doğranmış

Tuz (gerekirse)

Karabiber


  • 50gr pirinci 1 dakika 9 Hız toz haline getirin

  • Bademleri ekleyip 20 saniye 9 Hız çekin ve karışımı ayrı bir tabağa alın

  • Soğan, sarımsak, kereviz sapı ve havucu 3 saniye 5 Hız doğrayın

  • Tereyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin

  • Tavuğu ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin

  • Su, Thermomix konsantresi, pirinç-badem karışımı ve kalan 100gr pirinci ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 30 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Dikkat! Eğer çorba çok sıçrama yaparsa ısıyı 90ºC'ye indirin)

  • Maydanoz ve bezelyeleri ekleyip SYTÇ ile 10-15 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin

  • Karabiber ve gerekirse tuz ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere servis yapın



Afiyet olsun...

Not: Esmer pirinç (kahverengi pirinç) daha geç pişen bir pirinç cinsidir. Aldığınız pirincin paketinde yazan pişme süresine göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. 

Jo Whitton'a bu harika tarif için teşekkürler

No comments:

Post a Comment