Tuesday, August 20, 2013

Düğün Çorbası


Bu çorbayla aramda muhteşem bir aşk vardır :) severik içerim,hala denemeyeniniz varsa bence hiç durmasın hemen denesin.Bu lezzet karşısında tarfi yazarken sulanan ağzımdan bahsetmeme gerek yok sanırım fazla söze hacet yok buyrun tarifime;

dugun corbasi 1

Malzemeler

300 gr. kemikli kuzu ya da dana eti (benim ki danaydı)

7 - 8 bardak et suyu

Terbiyesi için;

2 yumurta

1 limonun suyu

2 su bardağı yoğurt

4 - 5 çorba kaşığı un

1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;


1 çorba k. tereyağı ya da sıvıyağ

1 çorba kaşığı (silme) toz kırmızı biber (benim ki acıydı)

Yapılışı: Kemikli eti düdüklü tencerede en az 30 dakika haşlayın.Etleri kemiklerinden ayırarak güzelce didin.Derin bir tencereye didilmiş eti ve et suyunu alın, kaynatın.İyice özleştiğinde unu, yoğurdu, limon suyunu ve yumurtayı 1 su bardağı soğuk su ilavesi ile iyice ezin.Bu karışıma tenceredeki sıcak et suyundan 1 kepçe ekleyerek terbiyeyi ılıtın yavaş yavaş kaynayan çorbayla terbiyeyi buluşturun.Tuzunu da ilave edin.Çorbayı 10 dakika daha pişirin. ( koyu olursa kıvamını ayarlamak için kaynar su ya da et suyu ekleyebilirsiniz)

Sos tavasında tereyağını ya da sıvıyağı kızdırın toz kırmızı biber ile karıştırın.(hemen altını kapatın ki iyice yanmasın) Çorbayı servis ederken kırmızı biber sosuyla süsleyerek tatlandırın.

Afiyet Olsun:)

No comments:

Post a Comment