Bu çorbanın tadı kış domatesi ile çıkmaz. Yazın da yaptığımız zaman, o kadar keyifle içemiyoruz. Çözüm domatesimizi yazdan hazırlamak…
Malzemeler:
• 1 kavanoz domates konservesi ( burada)
• 1 kaşık tereyağı
• 1 kaşık zeytinyağı
• 2 kaşık dolusu un
• 1 büyük bardak süt
• Kaşar rendesi
• Taze fesleğen ( mutfağımda bir saksıda sürekli vardır)
Yapılışı:
• Unu yağda kokusu çıkana dek kavuruyorum.
• Konserveyi boşaltıyorum.
• Çırpma teliyle fokurdayana dek karıştırıyorum.
• İstediğim kıvamdan biraz koyu olacak kadar suyunu ekleyip kaynatıyorum.
• Kaynayınca sütü ekleyip ,5 dakika daha kaynatıyorum.
• Altını kapatıp tuzunu atıyorum.
• Dinlenince taze fesleğen ve kaşar rendesi ile servis ediyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
No comments:
Post a Comment