Monday, August 19, 2013

DOMATES ÇORBASI




domates corbasi 1
Malzemeler:



  • 4 Adet orta boy domates


  • 1 Çorba kaşığı salça


  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağ


  • 2 Çorba kaşığı tepeleme un


  • 2 Su bardağı tavuk suyu (veya et suyu)


  • 4 Su bardağı su


  • Tuz, karabiber


  • Üzeri için rende kaşar...



-Domatesler kabukları soyulup dört beş parçaya bölündükten sonra salçayla birlikte rondoya konularak püre haline getirilir. Bir tencere içine zeytinyağ ve un alınarak hafif pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra rondoda çekerek beklettiğimiz domates püresi, su ve tavuk suyuda tencereye eklenerek kaynayana kadar karıştırılmak suretiyle pişirilir. Tuz ve karabiber ayarlamasıda yapıldıktan sonra 5-6 dakika daha kısık ateşte pişirip, (bu safhada isterseniz yarım çay bardağı süt ya da 2 çorba kaşığı kremada ilave edebilirsiniz) çorbamız ocaktan alınır. Servis edilecek kaplara konulan çorbanın üzeri rende kaşar ve dilerseniz krutonla (kızarmış ekmek parçalarıyla) süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun....:)



Not : Arzu ederseniz çorbanın içine toz fesleğen ilaveside yapabilirsiniz. Malum domates ve fesleğenin uyumu inanılmaz. Bu birliktelik çorbaya çok güzel bir aroma ve lezzet katıyor. 







No comments:

Post a Comment