Biz de balkabağı daha çok nefis tatlısıyla yenir ve sevilir. Arada sırada farklı tariflerle yer alsa da esas itibarıyla hep tatlısıyla yararlarını sunar bize mutfağımızdan. Arşivden baktığımda geçen yıllarda denemişim çorbasını bugün de yapmak istedim nedense. İyiki de yapmışım. Bayıldık evcek. Hal böyle olunca davet sofralarımız da dahil sıklıkla yapılan çorbalarımız arasına girecek balkabağı çorbamız.
Balkabağı Çorbası
4 parça kabak
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4-5 parça burokoli
1 adet patates
1 parça tavuk kalça
1-2 su bardağı su
3-4 su bardağı tavuk suyu
2 çimdik toz zencefil
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Pulbiber
Limon suyu
Soğan, sarımsak, patates, kabak kabukları soyulup küp küp doğranarak zeytinyağında çevrilir. İyice yıkanan ufakça doğranan burokoliler de tencereye konulup, çevrilmeye devam edilir. Ilık su eklenerek pişirilir. Piştikten sonra el robotundan geçirilir. Tavuk suyu ve haşlanmış ve ufak parçalara ayrılmış tavuk parçaları da eklenir. Tuz ve toz zencefil de eklenerek kaşıkla karıştırılır. Servis edilirken taze karabiber ve pul biber serpilir. İsteğe göre limon suyu da eklenir.
No comments:
Post a Comment