Monday, August 5, 2013

Bulgur Çorbası-Muhallebi


Bulgur Çorbası

bulgur corbasi muhallebi 1

Yarım su bardağı bulgur (orta boy bulgur)

6 Su bardağı su

1 Yemek kaşığı margarin

2 Yeşil biber

1 Yemek kaşığı salça

1 Soğan

3 Küçük patates

Sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Soğanı, biberleri ince ince kesin. Margarinle sıvı yağını birlikte eritip, soğan ve biberleri kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Küçük küp kesilmiş patatesleri, bulguru koyup biraz çevirin. 6 Su bardağı suyu, baharatları, tuzu ilave edip çorbayı pişirin.

 

Muhallebi


bulgur corbasi muhallebi 2





4 Su bardağı süt

1 Su bardağı un

1 Su bardağı şeker

1 Yemek kaşığı margarin

1 Vanilya

Üzeri için:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Hindistan cevizi rendesi

Antep fıstığı

Yapılışı: Margarin hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp margarini ekleyin. Muhallebiyi karıştıra karıştıra margarini eritin. Islatılmış tepsiye muhallebiyi dökün. Krem şantiyle sütü çırpın. Buzdolabında İyice soğuttuğunuz muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Üzerine fotoğraftaki gibi bol hindistan cevizi rendesi ve toz yeşil fıstık serpin.


No comments:

Post a Comment