Saturday, August 10, 2013

BUĞDAYLI NOHUTLU TAVUK ÇORBASI


bu dayli nohutlu tavuk corbasi 1


MALZEMELER


  • 1 Ad tavuk göğüs eti

  • 1 su bard haşlanmış nohut

  • 1 su bard haşlanmış buğday (aşurelik buğday)

  • 1 kase yoğurt

  • 1 ad yumurta sarısı

  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

  • Tuz

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber



YAPILIŞI



Tavuk göğüs etini tencereye alıp su ilavesiyle kaynatıyoruz. Tavuk etimiz iyice pişince tencereden çıkarıp didikliyoruz. Didiklediğimiz tavuk etini, haşlanmış nohut ve buğdayı tekrar tavuğu kaynattığımız suyun içine alıyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz.



Öte yanda yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıp terbiye hazırlıyoruz. Kesilmemesine dikkat ederek çorbamıza ilave ediyoruz.



Kaynamaya başlayınca tuz ilave ediyoruz. Çorbamız koyu kıvamda olduysa bu aşamada sıcak su ilave edip biraz daha kaynatıyoruz.



Servis aşamasında kaselere aldığımız çorbamızın üzerine, kızdırdığımız tereyağ ve kırmızı biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun...




No comments:

Post a Comment