Sevgili Tijen Aktay'ın daveti üzerine geçen akşam EKS'de İGLO etkinliğine katıldım.Ayşegül şefimle iglo ürünleriyle yemekler pişirdik yeni lezzetler tattık.Bu arada iglo ürünlerinin ne kadar sağlıklı ve pratik olduğunu gördük.Daveti için Tijen Hanıma çok teşekkür ederim.Gelelim tariflere..
İGLO BAHÇE BEZELYE ÇORBASI
Malzemeler:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı iglo bahçe bezelye
4 su bardağı sebze suyu
1/2 su bardağı krema
1 adet havuç
1 diş sarımsak
tuz,karabiber
Yapılışı
Tencereyi ısıtıp yağı ekliyoruz.Yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz.Doğranmış havuçları da ilave ediyoruz.Sarımsak,köri ,bezelye ve sebze suyunu da ekleyip kaynatıyoruz.El blenderıyla çekip tuzunu ve karabiberi ekliyoruz.En son yavaş yavaş kremasını ekliyoruz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment