Wednesday, August 21, 2013

Bezelye Çorbası


bezelye corbasi 1

Dolapta daha evvelden artmış olan bezelyelerim vardı. Ne zamandır da aklımdaydı, bezelye çorbası yapsam diyordum. Aslında bizimkiler yeniliklere pek açık değiller, ama artık ufkularını açmam gerekiyor.

Ne kadar endişeli de olsam, alt tarafı bir çorba yapıyorum ne olacak ki beğenmezlerse oturup hepsini kendim içerim dedim ve işe koyuldum.

İyiki de vazgeçmeyip yapmışım, gerçi ilk başta önlerine yeşil bir çorba konunca biraz tereddüt ettilerse de, ilk kaşıktan sonra mmm güzel bir şeymiş bu dediler.

Malzemeler


  • 300 gr bezelye

  • 1 soğan

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 100 gr krema

  • 1 çorba kaşığı sıvıyağı (fındıkyağı kullandım)

  • üzerini süslemek için dereotu

  • tuz, karabiber



Yapılışı



Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede ısıttığınız sıvıyağda kavurun, peşine sıcak suyu, tuzu ve karabiberi dökün.



Su kaynayınca peşine bezelyeleri katın ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık bi 20-25 dk kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve blenderden geçirip tencereyi tekrar ocağa koyup kremayı ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alıp üzerine dereotunu serpip servis yapın.



Afiyet olsun !



No comments:

Post a Comment