Sunday, August 18, 2013

Antep lebeniye çorbası



antep lebeniye corbasi 1


antep lebeniye corbasi 2




bugün güzel bir çorba yapalım inşaALLAH çorbamızın malzemeleri

500gr tavuk göksü

1su bardağı akşamdan ıslanmış nohut

1çay bardağı pirinç

2litre su

terbiyesi için

1kilo süzme yoğurt

1yemek kaşığı un

1 yumurtanın sarısı

üzeri için

1yemek kaşığı tereyağı

1yemek kaşığı nane

yapılışı

tavuk etimizi ister kuşbaşı ister iri doğrayıp piştikten sonra diddikleyelim düdüklü tenceremize eti nohutu ve 2litre suyu koyalım et ve nohutu pişirelim pişen etimizin üzerine yıkadığımız pirincimizi ilave edip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim

yeteri kadar tuz koyalım

unu yumurta sarısını yoğurda katalım iyice çırpalım

yemeğimizden 1 kepçe koyup ılıtalım azar azar çorbamıza karıştırarak dökelim

5 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım

ateşten alalım

tereyağımızı 1 tavada kızdıralım

nanemizi koyup çorbamızın üstüne dökelim

çorbamız hazır afiyet olsun




No comments:

Post a Comment